Matthew Vaughn o velikim nadama za "Deadpool 3"

Matthew Vaughn o velikim nadama za "Deadpool 3"

Režiser koji je svojevremeno osvježio Foxove X-Men filmove sa X-Men: First Class, Matthew Vaughn, nada se da će Deadpool 3 učiniti isto za Marvelov filmski univerzum.

Vaughn je nedavno gostovao na podcastu Post-Credit na kojem je promovirao Argylle, svoj predstojeći film. Pored vlastitih ostvarenja, Vaughn se dotakao i očekivanja za Deadpool 3 u režiji njegovog kolege, Shawna Levyja, rekavši:

Par isječaka za koje znam sa Deadpoolom protiv Wolverinea su nevjerovatni. To će biti trzaj. Marvelov univerzum će dobiti trzaj od njih dvojice koji će oživjeti to tijelo. Mislim da će Ryan Reynolds Hugh Jackman spasiti cijeli Marvelov univerzum.

Vaughnov sentiment bez sumnje dijele mnogi fanovi, a spašavanju Marvela se bez sumnje nadaju i brojne visokorangirane osobe u svijetu zabave - ponaročito u Disneyju i Marvel Studiosu. Film ima potencijal za vrlo impresivan uspjeh u kino-dvoranama. Reynolds je popularan glumac, a povratak Hugha Jackmana svojoj potpisnoj ulozi nije nešto što bi trebalo zanemariti. Dosta je vremena prošlo od zadnjeg Deadpool filma, što je također pozitivna činjenica. Brend i pojava ovog superjunaka nisu tako "izlizani" kao što je slučaj sa skorijim ostvarenjima iz Marvel Studiosa.

No ova opažanja su vezana za finasijski uspjeh jednog filma. Što se tiče "spašavanja" MCU-a, to bi podrazumijevalo preokretanje negativnog trenda koji prati Marvel od 2021, ili čak od 2019. i velike kulminacije treće faze MCU-a sa Avengers: EndgameTo bi bio pravi poduhvat. 

Konačno, bilo bi ironično da Deadlpool 3 postane izbavitelj Marvela, budući da je ovaj lik svoj debi doživio pod okriljem 20th Century Foxa, koji je svojevremeno gajio vlastiti, doduše vrlo raštrkani superherojski univerzum, koji je Disney htio razmontirati nakon preuzimanja preostalih intelektualnih vlasništva Marvela.

Deadpool 3 stiže u kino-dvorane 26. jula ove godine.

Prehodna
Milly Alcock preuzima ulogu Supergirl u novom DC-jevom filmu
Sljedeća
Sam Hargrave radi na novom filmu sa Paramountom