Marvelov reboot filma "Blade" ostaje bez režisera

Marvelov reboot filma "Blade" ostaje bez režisera

Nova prepreka se pojavila na putu prema kinima za reboot Bladea koji priprema Marvel Studios.

Naime, kako prenosi portal The Wrap, Yann Demange, koji je donedavno slovio kao režiser iza filma, odlučio je napustiti projekt. Demange se sa ostatkom tima oprostio u prijateljskom tonu, kako napominju iz The Wrapa. Premda novosti o njegovom odlasku tek stižu do javnosti, ispada da je Demange napustio produkciju još prije nekoliko sedmica.

Sada upražnjenu poziciju Demange je naslijedio od Bassama Tariqa, tako da Marvel traži trećeg režisera za reboot. Projekt je prošao kroz nekoliko promjena otkako je Marvel Studios najavio da rade na rebootovanju Blade franšize 2019. Mahershala Ali u ulozi naslovnog lovca na vampire ostaje jedini trajni element filma, dok se scenaristi i režiser, pa i vizije za film smjenjuju. U jednoj verziji scenarija, Blade je navodno trebao biti mentor timu mladih lovaca na vampire, te imati smanjeno prisustvo u vlastitom filmu. U drugom sižeu filma, radnja je trebala biti smještena u 1930-ima, umjesto u modernom okruženju u kojem smo dosad gledali Bladea i njegove podvige.

Blade reboot je pauzirao sa radom 2023. nakon što je započeo štrajk scenarista. Tada smo doznali da film nema kompletan scenario. Kako izgleda, ni Demange ni Tariq prije njega nisu bili blizu toga da započnu snimanje.

Prethodna
Russell Crowe govorio o nastavku "Gladiator 2"
Sljedeća
Isabelle Huppert predsjedava žirijem 81. Venice Film Festivala