Mark Hamill ne planira se vratiti ulozi Lukea Skywalkera

Mark Hamill ne planira se vratiti ulozi Lukea Skywalkera

Veliki jedi-majstor Yoda je nekoć (davno u dalekoj galaksiji) obznanio da postoji još jedan Skywalker, ali Mark Hamill je jednog poslao u penziju.

Naime, poznati glumac je odlučio umiroviti svog najpoznatijeg lika. Za vrijeme nedavnog intervjua na CBS-ovom programu, Hamill je izjavio da je vrijeme Lukea Skywalkera prošlo, i da ne planira povratak ulozi izvorne trilogije Star Wars filmova.

Hamill je izjavio:

Nikada ne recite nikada, ali zaista ne vidim razloga za to. Reći ću to ovako - oni imaju dosta priča za pričanje, a Luke im ne treba. Imao sam svoj trenutak. To je dobro, ali to je i dosta.

Hamill se pojavio u kratkim nastupima u dva od tri dijela nove trilogije, dok je u jednom od njih igrao sporednu, ali važnu ulogu. Naravno, Luke Skywalker se pojavio i u TV izdanjima Star Wars univerzuma, odnosno u nekoliko epizoda serije The Mandalorianu kojem je Hamill bio pomlađen naprednom tehnologijom.

"Oni" na koje se Hamill poziva su kreativni voditelji franšize iza kulisa LucasFilma, koja radišno stvara novu eru Ratova zvijezda, sa upadljivim fokusom na TV serije. A ipak, Luke Skywalker je tako prisno vezan za franšizu da je teško zamisliti da će se LucasFilm odreći prilike da svoje nove recepte "začini" sa malo začina iz prošlosti - sa ili bez Hamilla u ulozi. Nije isključena mogućnost da se u ulozi pronađe novi glumac.

Prehodna
Motovun Film Festival otkrio svoju drugu lokaciju
Sljedeća
Disney radi na novom nastavku za "Hocus Pocus"