"Knives Out 2" premijerno na Toronto Film Festivalu

"Knives Out 2" premijerno na Toronto Film Festivalu

Slijedeći primjer izvornog filma, Glass Onion: A Knives Out Mystery svoju premijeru će doživjeti na ovogodišnjem izdanju Toronto International Film Festivala (TIFF). Naravno, riječ je o nastavku Knives Outdetektivskog krimića sa Danielom Craigom u glavnoj ulozi, iza kojeg stoji režiser i scenarist Rian Johnson.

Novosti prenose novinari Varietyja.

Četrdeset i sedmo izdanje TIFF-a će biti održano od 8. do 18. septembra ove godine, međutim tačan datum premijere za Knives Out 2 još nije potvrđen. To ćemo doznati vjerovatno tek nakon što festivalski program bude objavljen javnosti u predstojećem periodu. Što se tiče samog filma, malo toga je poznato o radnji, pošto je ipak riječ o krimiću po uzornu na djela Agathe Christie, ali znamo da će Glass Onion: A Knives Out Mystery biti smješten u Grčkoj, na čijim će slikovitim obalama vrli detektiv Benoit Blanc rješavati novi zagonetni zločin.

Osim Craiga u ulozi detektiva Blanca, glumačka postava Knives Out 2 je krcata poznatim imenima. Na spisku imamo Edwarda Nortona, Davea Bautistu, Kate Hudson, Janelle Monae, Kathryn Hahn Jessicu Henwick. Dalje, nakon festivalske premijere, film očekujemo na ponudi Netflixa, Johnsonovog glavnog partnera i finansijera, nekada tokom praznične sezone 2022.

Prethodna
Broccoli o novom "James Bond" filmu i budućnosti franšize
Sljedeća
‘Zeleni ključ’ uručen Sarajevo Film Festivalu