James Cameron nastavlja raditi na novim "Avatar" nastavcima

James Cameron nastavlja raditi na novim "Avatar" nastavcima

Plima se okrenula, finansijski govoreći, za Avatar: The Way of Wateršto je ohrabrilo tvorca filma da nastavi rad na razvijanju novih unosa u ovu franšizu.

James Cameron je bio gost showa Who s Talking to Chris Wallace, na kojem je naveo da će The Way of Water bez problema povratiti svoj budžet i postati finasijski unosan. Imajući na umu najskorije brojke sa kino-blagajni, veliki režiser nije daleko od svoje vlastite prognoze. 

Najava je bila trenutak povratka samopouzdanja, nakon desetak napetih dana od izlaska filma, u kojima se činilo da će The Way of Water biti finansijski promašaj, što bi, naravno, osujetilo Cameronove planove za sljedeća dva filma. Drugim riječima, Avatar 3 neće nestati u nekoj prašnjavoj ladici, a materijal koji je režiser već spremio za ova dva nastavka neće biti protraćen.

Skupljanje prašine ili izravno otkazivanje bi bila sudbina barem jednog od preostala dva filma. Ime Jamesa Camerona je veliko u filmskoj industriji, ali čak i velika imena mogu imati velike promašaje, koji bi mogli uplašiti finansijere od kojih stvaranje filmova, naročito velikih blockbuster naslova, uveliko zavisi.

Prehodna
Box office: "The Way of Water" na vrhu i četvrti vikend
Sljedeća
Otvorene prijave za novo izdanje Docu Rough Cut Boutiquea