Gareth Edwards mogući režiser za novi "Jurassic World" film

Gareth Edwards mogući režiser za novi "Jurassic World" film

Nekoliko dana nakon što smo doznali da David Leitch neće režirati novi film u serijalu Jurassic Worldnovosti stižu o njegovoj mogućoj zamjeni.

Kako prenose novinari Varietyja, Universal Pictures pregovara sa Garethom Edwardsom za preuzimanje režiserske pozicije. U slučaju da preuzme ovu poziciju, to bio prvi veliki projekt za Edwardsa nakon The Creator, sa kojim je filmaš izašao pred publiku prošle jeseni.

Istina, The Creator se nije proslavio što se tiče finasijskog uspjeha, ali film je bio pohvaljen zbog vizualnih efekata, ali i zbog činjenice da su isti postignuti uz relativno skroman budžet. Imajući na umu da se u jednom Jurassic World filmu može očekivati dosta vizualnih čarolija, Universal možda traži baš jednog filmaša sa iskustvom i finasijskom disciplinom.

Službene potvrde o pregovorima između Edwardsa i Universala nema, a ostale pojedinosti o samom filmu su šture. Universal planira plasirati još uvijek nenaslovljeni film u kino-dvorane na ljeto 2025. To možda nije siguran datum izlaska, pošto je izgledno da bi se produžena potraga za režiserom mogla odraziti na planove za snimanje.

Prehodna
“Demon Slayer“ u bh. kinima od 22. februara
Sljedeća
Tom Cruise glumi u novom filmu Alejandra Inarritua