Edgar Wright o prezasićenosti franšiznim filmovima

Edgar Wright o prezasićenosti franšiznim filmovima

Britanski režiser i filmski autor Edgar Wright se pridružio sve većem broju kreativaca koji nude svoje otvoreno mišljenje o prilikama u kojima se filmska industrija nalazi trenutno.

Gostujući na podcastu Happy Sad Confused, Wright se osvrnuo na postupke velikih igrača u svijetu filma, kao i na bujicu naslova kojima su zasuli gledatelje.

Jedan od problema sa filmskim franšizama jeste kada se najavi - ne spominjem nikoga poimence - cijeli ogromni raspored filmova i TV serije, nastaje opasnost da ćete ubiti gusku koja liježe zlatna jaja. Volio bih kada bi neke franšize malo predahnule i dopustile ljudima da se uzbude ponovo. Osjećam se kao da postoje neke stvari koje sam volio, ali koje ne želim vidjeti ponovo, ili ih barem ne želim vidjeti zadugo.

Zaista, Wright se tokom gostovanja na podcastu suzdržao od imenovanja filmova i studija, ali čak i površnom filmskom znalcu u 2023. bit će jasno o kome se režiser očituje. Po pitanju prezasićenosti superherojskih filmova slično mišljenje imao je i Matthew Vaughn, koji se o tome oglasio prošlog mjeseca. Ironično, Vaughn se u svom osvrtu dotakao Jamesa Gunna, koji je preuzeo vodstvo u DC Filmsu, te najavio cijeli raspored filmova i TV serija.

Prethodna
Michael Waldron piše scenario za "Avengers: The Kang Dynasty"
Sljedeća
"Oppenheimer" ispred "Barbie" na digitalnim platformama