Disneyjev CGI animirani “Strange World“ u kinima

Disneyjev CGI animirani “Strange World“ u kinima

Originalna obiteljska akcijska avantura Strange World (Čudesan svijet) studija Walt Disney Animation predstavlja legendarnu obitelj istraživača koja pokušava ploviti neistraženom, tajanstvenom zemljom zajedno sa šarolikom ekipom koja uključuje nestašnu mrlju, tronožnog psa i mnoštvo proždrljivih stvorenja.

U svojoj suštini, Čudesan svijet je priča o obitelji, pogotovo o tri generacije koja svaka traži svoje mjesto u svijetu. Tragač Clade je briljantni obiteljski čovjek – koji je kao tinejdžer otkrio biljku koja je postala izvor energije koji je promijenio cijeli svijet. Tragačev otac Jaeger još se u mladosti otisnuo u svijet kako bi postao jedna od istraživačkih legendi, dok je tragačev sin Ethan veseo šesnaestogodišnjak koji ima odličan smisao za humor i dobru radnu etiku (za jednog adolescenta). Ethan pomaže na farmi, ali nije siguran želi li krenuti očevim stopama. Tri generacije Cladeovih uvelike se razlikuju, a te razlike pokazat će se kao razjedinjavajuće – ali istovremeno imaju i puno više toga zajedničkoga nego što bi ijedan od njih to htio priznati.

Njihovo putovanje odvede ih u svijet za koji nitko nije znao da postoji, gdje će se susresti s nizom životinja koje nitko prije nikad nije vidio – neke od njih su čudne, neke čudesne, a neke jednostavno opasne. Ali najveće otkriće koje očekuje Cladeove je ključ njihovih međusobnih odnosa, kao i ključ cijele njihove budućnosti, ako ga uspiju pronaći.


 
Likovima iz filma su glasove posudili Franjo Dijak kao Tragač Clade, Filip Šovagović kao Jaeger Clade, Tit Emanuel Medvešek u ulozi Ethana Cladea, Iva Mihalić kao Meridian Clade i Ana Begić Tahiri kao Callisto Mal. U ostalim su ulogama Fabijan Komljenović, Filip Juričić, Barbara Nola, glazbenik Dino Jelusić, poznati radijski voditelji Filip Riđički i Tamara Loos i jedan od najpoznatijih domaćih TikTokera Dario Marčac.
 

Prehodna
Prognoze za "Avatar: The Way of Water": Vikend do 175 miliona
Sljedeća
Box office: "Wakanda Forever" na vrhu i treći vikend