DC-jev stripovski superherojski spektakl "Shazam!" od 5. aprila

DC-jev stripovski superherojski spektakl "Shazam!" od 5. aprila

 

Kompanija Warner Bros. Pictures predstavila je novi TV trailer koji najavljuje stripovski DC-jev spektakl Shazam! u kojem se u ulozi naslovnog karaktera pojavljuje Zachary Levi (TV serija ChuckThor: Ragnarok, Tangled: The Series).

U svima nama se krije neki superheroj i potrebno je samo malo magije da on ispliva na površinu. U slučaju Billyja Batsona (Asher Angel ), izgovaranjem jedne riječi – SHAZAM! – četrnaestogodišnje siroče se pretvara u odraslog superheroja Shazama, a sve zahvaljujući drevnom čarobnjaku koji mu je dao moći. Iako je i dalje u duši dijete – unutar mišićavog tijela nalik božanstvu – Shazam uživa u odrasloj verziji sebe radeći ono što bi i svaki tinejdžer radio sa supermoćima: zabavlja se! Može li da leti? Da li ima X-ray vid? Može li da ispaljuje munje? Shazam se nameračio da testira granice svojih sposobnosti kroz veselu nesmotrenost jednog djeteta. Ali moraće ubrzano da ovlada svojim moćima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila koje kontroliše doktor Thaddeus Sivana (Mark Strong).

U filmu se pojavljuju i Djimon Hounsou (Guardians of the Galaxy) koji portretira čarobnjaka, Jack Dylan Grazer (IT) kao Billyjev najbolji prijatelj Freddy koji obožava superheroje, Grace Fulton (Annabelle: Creation) kao Mary Bromfield, Faithe Herman (This is Us) kao Darla, Ian Chen (Fresh Off the Boat) kao Eugen, Jovan Armand (Hawaii Five-0) kao Pedro, te Cooper Andrews (The Walking Dead) i Marta Milans (Killer Women) koji igraju Billyjeve udomitelje Victora i Rosu Vasquez.

Shazam! je režirao David F. Sandberg, poznat po ostvarenjima The Lights Out i Annabelle: Creation. Za scenario su zaslužni Henry Gayden i Darren Lemke.

“Shazama!” su kreirali 1939. godine C. C. Beck i Bill Parker, a prvi put se pojavio u “Fawcett” stripovima, da bi se tek 1972. nastanio u DC porodicu. U kino-distribuciju film kreće 5. aprila.

Prehodna
Eisenberg i Skarsgård u traileru za "The Hummingbird Project"
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer za ostvarenje "The Favourite"