Dave Filoni preuzima kreativno vodstvo u Lucasfilmu

Dave Filoni preuzima kreativno vodstvo u Lucasfilmu

Tvorac popularne animirane serije The Clone Wars i jedan od glavnih kreativaca iza aktualnih Star Wars igranih serija, Dave Filoni preuzima novi položaj unutar Lucasfilma.

Kako novinari Vanity Faira otkrivaju, Filoni će preuzeti tek stvoreni položaj glavnog kreativnog rukovoditelja za Star Wars franšizu.  Novu funkciju Filoni opisuje kao priliku da oblikuje projekt od samog početka, umjesto preuzimanja istog nakon što su velike odluke već donesene.

Do sada, Filoni je igrao bitnu ulogu u rangu producenta i/ili voditelja serije na The Mandalorian, The Book of Boba Fett Ahsoka. Filoni je imao veće ovlasti u animiranom kutku Star Wars univerzuma, u kojem je godinama služio kao glavni pokretač animiranih serija pod upravom Georgea Lucasa, dok je Lucas još bio vlasnik kompanije koja nosi njegovo ime. Pod upravom Disneyja, Filoni je napredovao, stvarajući zajedno sa Jonom Favreauom The Mandalorian kao prvi korak Lucasfilma u novom pravcu, uglavnom posvećenom TV serijama.

Više detalja o Filoniju i njegovom novom položaju možete pronaći na stranama Vanity Faira. Što se tiče budućnosti Ratova zvijezda pod Filonijevim vodstvom, naznake već možemo vidjeti u igranim serijama na kojima je radio, a naročito sa Ahsoka. Jedan od ciljeva ove serije je bilo uvođenje likova iz Filonijevih animiranih serija (The Clone Wars Star Wars: Rebels) u igranom izdanju. Ne bi trebalo biti veliko iznenađenje ukoliko se to nastavi i sa budućim serijama ili čak filmovima nakon što Filoni preuzme uzde.

Prehodna
Hoult pregovara za ulogu Lexa Luthora u "Superman: Legacy"
Sljedeća
Prvi pogled na Eggersov remake klasika "Nosferatu"