Coppolin "Megalopolis" igra na Cannes Film Festivalu

Coppolin "Megalopolis" igra na Cannes Film Festivalu

Plod preko četrdeset godina rada slavnog režisera, Francisa Forda Coppole, Megalopolis igrat će u Takmičarskom programu ovogodišnjeg izdanja Cannes Film Festivala.

Kako prenose novinari THR-a, Megalopolis će svoju premijeru doživjeti 17. maja, koju će pratiti poseban događaj. Naravno, riječ je o kulminaciji nekoliko decenija rada Coppole na ovom projektu, koji svoje korijene ima još u ranim osamdesetim. Film je dosta dugo bio tek vizija u Coppolinoj mašti, budući da režiser, uprkos svojim ranijim postignućima, nije mogao pronaći partnera voljnog da finansira veliki film o gradnji velegrada.

Na koncu, Coppola je odlučio da založi dio svojeg vinograda i posjeda kako bi mogao snimiti Megalopolis. Premisa radnje filma prati izgradnju grada koju predvode dva čovjeka sa sukobljenim vizijama. Glumačku postavu predvode Adam Driver Giancarlo Esposito, a njima se pridružuju Laurence Fishburne, Aubrey Plaza i Shia LaBeouf.

Više pojedinosti o Megalopolis očekujemo nakon premijere. Što se tiče prikazivanja za širu publiku, Coppola nije još osigurao distributera za svoj veliki film, tako da bi Cannes Film Festival mogao biti jedna od par prilika za gledatelje da pogledaju Megalopolis u neposrednoj budućnosti.

Prethodna
Lionsgate odgađa izlazak za "The Crow" do augusta
Sljedeća
Prvi pogled na biopic o Michaelu Jacksonu na CinemaConu