Driver o mogućnosti povratka u sljedećem "Star Wars" filmu

Driver o mogućnosti povratka u sljedećem "Star Wars" filmu

Nakon najave novog Star Wars filma koji će režirati Sharmeen Obaid-Chinoy, interes za franšizu u medijima je skočio, ali jedan od članova trilogije nastavaka ne gaji interes za povratak ulozi.

Naime, gostujući na podcastu SmartLess, Adam Driver je izjavio da ga povratak u daleku galaksije ne zanima. Driver je svoje iskustvo na setu Epizoda VI, VII IX opisao u par rečenica:

Rad na "Star Wars" bio je iscrpljujuće iskustvo za mene. Učinio sam ga težim nego što je trebao biti. Nisam dobro shvatio kako je raditi na tako velikom setu. Svi prijašnji projekti na kojima sam radio bili su mali i na njima se radilo brzo.

Na upit od voditelja podcasta o novom Star Wars filmu, Driver je izjavio:

Rade na nečemu, ali ne sa mnom. Ja se neću više pojavljivati.

Naravno, Driverov lik svoj kraj je doživio u The Rise of Skywalkerno podsjetimo se da je Obi-Wan u izvedbi Aleca Guinnessa pojavio u The Return of The Jedi uprkos smrti u prvom filmu. No, Driver je isključio i tu mogućnost. U nekoliko drugih prilika, Driver je izrazio svoje nezadovoljstvo narativnim pravcem kojim je njegov lik pošao, ali i samim procesom snimanja, što je ponovio i u najskorijoj izjavi.

Po pitanju novog, još uvijek nenaslovljenog Star Wars filma, Driverova kolegica Daisy Ridley se vraća na platno kao Rey. Uz angažman Sharmeen Obaid-Chinoy kao rediteljice to je jedini konkretni detalj vezan uz film u ovom trenutku. Na scenariju će raditi Steven Knight, koji slovi kao iskustan scenarist, no radnja ostaje nepoznata.

Snimanje filma sa Ridley u glavnoj ulozi je "u opticaju" već neko vrijeme. No, Lucasfilm je od 2019. postao nevoljan dati zeleno svjetlo za snimanje igranog filma. Bilo je dosta najava, kao što je bio slučaj sa trilogijom filmova koje su trebali stvoriti tvorci Igre prijestoljaDavid BnnioffD.B. Weiss. Rian Johnson, režiser iza The Last Jedi, također je trebao režirati novu trilogiju, a potom tu su zasebnim filmovima koje su trebali stvarati Patty Jenkins (otkazani Rogue Squadron), Kevin Feige Taika Waititi, čiji je status špekulativan u najboljem slučaju.

Prehodna
Butler glumi u igranom remakeu za "How to Train Your Dragon"
Sljedeća
Lucasfilm najavljuje film "The Mandalorian & Grogu"