“Uroš” na International Clermont-Ferrand Short Film Festivalu

“Uroš” na International Clermont-Ferrand Short Film Festivalu

Tokom Međunarodnog festivala kratkog filma u Clermont-Ferrandu u sklopu Industry programa predstavljen je autorski animirani projekat Uroš posvećen Urošu Toškoviću, reditelja Mate Uljarevića, koji realizuje DOK Produkcija uz podršku Filmskog centra Crne Gore.

Producenti filma su Danilo Vujačić (DOK Produkcija) i Miljan Vučelić (PROTOS FILM).

Međunarodni festival kratkog filma u Clermont-Ferrandu jedna je od najstarijih i najznačajnijih revija kratkog filma u Evropi, sa prepoznatljivim filmskim marketom, najvećim marketom za kratki film u Evropi. Film je promovisan zajedno sa još dva od osam animiranih filmova iz svih krajeva Evrope razvijenih u okviru RISE AND SHINE radionice za mlade animatore.

Projekat Uroš je zamišljen kao kratki animirani film rađen u specifičnoj stop-motion animiranoj tehnici koja podrazumjeva ručno crtanje ugljenom na papiru svakog kadra filma. Radi se o rijetkoj analognoj animatorskoj tehnici, koja će kao rezultat osim samog filma imati više desetina crteža velikog formata. Rediteljski koncept se bazira na ideji snimanja filma koji će po svom vizuelnom stilu podsjećati na likovni izraz Uroša Toškovića, sa pričom u kojoj je naglasak na konstantnom uplivu fantastičnih slika u biografski tok priče.

Prehodna
BH Telecom podržava snimanje filmova o historiji BiH
Sljedeća
“Moj prijatelj Tomi“ i “Mavena“ najbolji na DOK #5 festivalu