“The Substance“ zatvara Midnight Madness na EIFF-u 2024.

“The Substance“ zatvara Midnight Madness na EIFF-u 2024.

Željno iščekivani body horror The Substance s Demi Moore u glavnoj ulozi bit će film zatvaranja EIFF-ovog Midnight Madness, 20. augusta.

Nakon što je uzburkala publiku na filmskom festivalu u Cannesu sa svojim novim filmom The Substance, u kojem glume Demi Moore (Ghost, Indecent Proposal, Striptease), Margaret Qualley (Once Upon A Time... In Hollywood, Wake Up, Poor Things) i Dennis Quaid (D.O.A., Playing by Heart, The Intruder), francuska rediteljica Coralie Fargeat (Revenge, The Sandman) je dokazala da ima potencijal da uskoro bude u istom rangu sa rediteljem Davidom Cronenbergom, ocem body horror žanra, u čiji opus spadaju filmovi poput Videodrome, The Dead Zone, The Fly.

Premijera The Substance u Velikoj Britaniji je zakazana za 20. august na EIFF-u, a MUBI će uskoro objaviti dodatne pojedinosti o kino-distribuciji.

“Nakon što sam prije nekoliko godina doživio legendarnu premijeru okrutnog prvijenca Coralie Fargeat Revenge u Torontu, na tamošnjem Midnight Madnessu, doista sam počašćen što će se naš prvi dio Midnight Madnessa na EIFF-u zatvoriti njezinim ludo zabavnim drugim filmom The Substance. Teško je opisati ovo remek-djelo, ali ako kažemo da nekako spaja Davida Cronenberga, Briana Yuznu i Sunset Boulevard u potpuno jedinstven, osjetilni napad na licemjerje i seksizam, onda bi to bilo samo pola puta do opisa divljih uzbuđenja koja čekaju one koji su željni istog. Samo dajte.”, rekao je direktor EIFF-a, Paul Ridd.

Potpuno novi niz filmova EIFF-ovog Midnight Madnessa prikazivat će se tokom cijelog Festivala u augustu. EIFF je nedavno najavio posebnu pretpremijeru odvažnog umjetničkog slashera Chrisa Nasha, In A Violent Nature, koja će se održati u četvrtak, 11. jula, u kinu Cameo, u sklupu ovogodišnjeg Midnight Madnessa. EIFF je nedavno najavio da će film The Outrun, rediteljice Nore Fingscheidt (System Crasher) sa Saoirse Ronan (Ladybird, Brooklyn) u glavnoj ulozi, otvoriti ovaj Festival.

EIFF je objavio i naziv svog natjecanja kratkih filmova koji se zove The Thelma Schoonmaker Prize for Short Filmmaking Excellence. Thelma Schoonmaker slavljena je zbog svog ikoničnog rada kao montažerka u ključnim trenucima u historiji kinematografije, sarađujući sa velikim Martinom Scorseseom na filmovima kao što su Killers of the Flower Moon i Goodfellas.

Ovogodišnje 77. izdanje EIFF-a odaje počast historiji filmskog festivala, prikazujući najbolje talente u stvaranju filmova u formatu ukorijenjenom u lokalnom škotskom kontekstu, istodobno prihvaćajući međunarodnu raznolikost kreativnog izražavanja. Ovaj festival potiče široku publiku, ljubitelje filma i profesionalce u industriji da i ovog ljeta posjete Edinburgh.

Od 15. augusta do 21. augusta, 77. izdanje EIFF-a održat će se na jedinstvenim lokacijama u Edinburghu, uključujući Summerhall, kao i kino Cameo, omogućujući publici da nesmetano doživi najbolje od Fringea zajedno s programom kina svjetske klase u sklopu EIFF-a.

Prijave za EIFF su sada zatvorene, a više informacija možete pronaći na www.edfilmfest.org.

Pod vodstvom direktora festivala Paula Ridda i producentice festivala Emme Boa, tim ima za cilj stvoriti izlog svjetske klase za nezavisni film i filmske talente. Bivšeg izvršnog direktora za akvizicije, Ridda, podržava Odbor koji se širi, uključujući predsjednika Andrewa Macdonalda iz DNA Filmsa, producenta kultnog filma Trainspotting; Peter Rice, bivši predsjednik General Entertainmenta u Disneyju i predsjednik 21st Century Foxa; i Amy Jackson, producentica prošlogodišnjeg nagrađenog BAFTA-om indie filma Aftersun.

EIFF 2024. podržava Screen Scotland.

Prethodna
Locarno Open Doors najavljuje projekte i odabir producenata
Sljedeća
Danis Tanović predsjednik žirija 71. Sydney Film Festivala