“Glava velike ribe” Arsena Oremovića od 2. februara u kinima

“Glava velike ribe” Arsena Oremovića od 2. februara u kinima

glava_velike_ribe_poster1674659045.jpg Nakon međunarodne premijere na Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu, te uspješne festivalske turneje ovjenčane nagradama za glavnu mušku i žensku ulogu, dugometražni igrani prvijenac Glava velike ribe, reditelja Arsena Oremovića, nastao prema istoimenom romanu Ognjena Sviličića, od 2. februara dolazi pred domaću kino-publiku.

Glava velike ribe, urbana je sociopolitička drama o tranziciji i poduzetništvu s kojom će se domaći gledatelji lako saživjeti prateći sudbinu malog čovjeka rođenog u krivo vrijeme i na krivom mjestu, nemoćnog da se odupre koruptivnom sistemu u kojem živi. U središtu radnje nalazi se taksist Andrija koji, stisnut ustaljenom svakodnevicom i opčinjen nerealnim poduzetničkim ambicijama, prodaje seosku kuću pokojnih roditelja i poziva svog brata, ratnog veterana, da se useli kod njega i njegove žene u stan u Zagrebu. Surova realnost postratne Hrvatske ući će tako u već neskladnu bračnu zajednicu.  

Sjajan odabir glumačkog trojca koji svojim snažnim individualnostima nosi ovaj film – Nikše Butijera kao Andrije, Nevena Aljinovića-Tota kao Traktora te Lane Barić kao Vesne već je potvrđen Zlatnom arenom za glavnu žensku ulogu (Barić) i Zlatnim Orionom za glavnu mušku ulogu (Butijer) na festivalu glumca u Vinkovcima. 

Prethodna
Trailer za “Dungeons and Dragons: Odanost među lopovima“
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer za “Shazam! Fury of the Gods“