"Avatar: The Way of Water" bilježi rane uspjehe

"Avatar: The Way of Water" bilježi rane uspjehe

Uoči svoje velike premijere 16. decembra, Avatar: The Way of Water već igra na nekoliko teritorija i bilježi rane uspjehe u nekima. Dugoočekivani nastavak jednog od finansijski najuspješnijih filmova svih vremena, zaigrao je u Francuskoj, Njemačkoj i Italiji, te na dalekoistočnom tržištu u Kini i Koreji.

The Way of Water igra u spomenutim zemljama od srijede, što bi trebalo stvoriti dodatni interes pred vikend. Ipak, kako prenose novinari Deadlinea, film ipak kaska za najskorijim blockbusterima, među kojima je i Spider-Man: No Way Homekoji je imao vrlo dobar uspjeh na međunarodnom tržištu. Kako je i ranije bilo najavljeno, The Way of Water igra u Kini, ali prilike za bolju zaradu na ovom tržištu su osujetile još uvijek stroge mjere zaštite zdravlja koje su na snazi.

Što se tiče sjevernoameričkog debija, konačne brojke ćemo imati tek u ponedjeljak. Prognostičari predviđaju uvodni vikend od 150 do 180 miliona dolara u Sjedinjenim Državama, ali film bi trebao nadmašiti očekivanja kako bi dostigao prag koji je postavio sâm James Cameron, čiji rad na predstojećim Avatar filmovima u mnogo tome zavisi od uspjeha ovog filma.

Prehodna
Novi "Superman" ipak bez Henryja Cavilla
Sljedeća
10. Maraton kratkometražnog filma u 25 kina širom Hrvatske