Novi "Superman" ipak bez Henryja Cavilla

Novi "Superman" ipak bez Henryja Cavilla

Iako je izgledalo da će Henry Cavill ponovo nositi crveni plašt Supermana, vijesti koje stižu iz Hollywooda otkrivaju nam da se to ipak neće desiti.

Naime, Cavill je jučer na društvenim mrežama otkrio da neće igrati ulogu DC-jevog glavnog superheroja u filmu koji razvijaju James Gunn Peter Safran:

Upravo sam imao sastanak sa Jamesom Gunnom i Peterom Safranom, i vijesti su tužne. Neću igrati Supermana. Nakon što mi je studio naložio da najavim svoj povratak ulozi u oktobru, prije nego nešto su Gunn i Safran došli na položaje, vijesti nisu najlakše, ali tako ide život. Promjena garde je nešto što se desi. Poštujem to.

Cavill je potom poželio dvojcu na čelu DC Filmsa sreću na građenju novog filmskog univerzuma, a svojim fanovima se zahvalio na podršci koju su mu davali tokom godina.

Za Cavillove fanove vijest je bez sumnje najnesretnija, ali ista nam ipak otkriva nešto o radu iza kulisa DC Filmsa. Sada se već može nazrijeti da Gunn i Safran planiraju u cijelosti prestrojiti DC-jev filmski univerzum, a udaljavanje od ere Zacka Snydera je jasno na planu. Dalje, sličan tretman možemo očekivati sa preostalim glumcima iz Snyderove ere, pa uključujući i Gal Gadot.

Prehodna
“The Estate“ na redovnom repertoaru od 15. decembra
Sljedeća
"Avatar: The Way of Water" bilježi rane uspjehe