Jason Statham

The Beekeeper: Akcioni triler za dobar provod u kinu

Piše: Sead Vegara Mnogo toga se dalo naslutiti nakon pogledanog trailera za novi film sa Jasonom Stathamom, The Beekeeper (Pčelar, 2024). Svakako, Statham garantuje akciju, ali koliko dobru akciju postavlja se pitanje? Pčelar možda nije vrhunski akcioni triler, ali jeste toliko dobar da se nećete pokajati ako ga pogledate.

Moja TV Flix videoteka: Iskupljenje

Jednom prilikom britanski glumac Jason Statham, najpoznatiji po ulogama opasnih momaka (Crank, Transporter, Fast & Furiuos), izjavio je da bi najsretniji bio kada bi glumio u ozbiljnim filmovima, šekspirovskim dramama, ali, nažalost takvi filmovi jednostavno nisu isplativi i ono što on radi (a to je gluma u akcionim hitovima bez mozga i pameti) je samo način da preživi u nemilosrdnom holivudskom sistemu.

The Expend4bles: Stallone i “Plaćenici“ trebaju u penziju

Piše: Sead Vegara Reditelj je bio Stallone, a uz Davea Callahama potpisivao je i scenarij, te svakako nije imao namjeru da napravi remek-djelo sedme umjetnosti već ono što najbolje zna i umije, a to je adrenalinom nabijena akcija. Zaplet je bio predvidiv, karakteri i scenarij loši, sve sami klišej do klišeja, sve skupa “toliko loše da mora biti dobro“. Svakako, to nije bila umjetnost i činjenica da Stallone nije shvaćao sebe ozbiljno davala je filmu šarm i prednost da bude zabavan.