Warner Bros. nudi filmove na novom digitalnom tržištu

Warner Bros. nudi filmove na novom digitalnom tržištu

Warner Bros. se priprema za ulazak u novo digitalno tržište, ono zaosnovano na blockchain tehnologiji, sa zanimljivom ponudom.

Naime, superherojski klasik iz sedamdesetih, Superman u režiji Richarda Donnera te Jacksonova trilogija, The Lord of The Rings, bit će ponuđeni zainteresiranim kupcima na WB Movieverse - Warner Brosovoj novoj platformi za digitalnu distribuciju. Po cijeni od 30 do 100 dolara, korisnici će moći kupiti spomenute naslove i držati ih u svom vlasništvu putem NFT-ova (nonfungible tokens) koji jamče autorizaciju kupovine i vlasništvo nad kupljenim digitalnim proizvodom.

Superman u konkretnom primjeru je dostupan za $30 za teatralnu verziju filma uz nekoliko zanimljivosti, dok za $100 kupci dobivaju tri verzije filma, uključujući i režiserski rez, kao i cio niz dodatnog sadržaja.

WB Movieverse je zamišljen kao moguća zamjena za prodaju kućnih medija, odnosno BluRay i 4K izdanja filmova, koja bi trebala biti kompatibilna sa već postojećim tržištem blockchain tehnologija, odnosno kriptovaluta i NFT-ova. Warner Brosov glavni tehnološki partner na razvijanju platforme je Eluvio, blockchain provajder koji već ima udio na tržištu. Korisnici WB Movieversea moći će kupovati na platformi u dolarima, ali i u kriptovalutama pomoću integracije Eluviovog online novčanika, a Donnerov Superman stiže na ponudu već od 7. juna.

Prehodna
Disney radi na novom nastavku za "Hocus Pocus"
Sljedeća
Ratni akcioni spektakl “Sisu“ od četvrtka 8. juna u kinima