Warner Bros. i HBO Max osnivaju novi studio

Warner Bros. i HBO Max osnivaju novi studio

Dvije grane krovne kompanije WarnerMedia, Warner Bros. i HBO u budućnosti će prisno surađivati na projektima unutar svojeg novog zajedničkog studija, koji će raditi pod imenom Warner Max. Glavni cilj zbližavanja suradnje dvije sestrinske kompanije jeste stvaranje novog sadržaja za HBO Max streaming servis po sličnom sistemu kojim se služe i ostali konkurenti na ovom tržištu.

Naime, Netflix, Amazon Prime Video i Disney+ svi imaju interne studije koji stvaraju ekskluzivni sadržaj za vlastite platforme, a premda bi HBO Max u zaoštrenu utrku ušao krcat sa nekoliko zvučnih franšiza, serija i filmova na ponudi, servis bi izgledao „siromašno“ po pitanju buduće ponude bez vlastitog studija koji bi servere punio novim naslovima, a kase WarnerMedia novcem preplatnika. WarnerMedia, i sam u vlasništvu titana AT&T-ja, ozbiljno shvata svoj ulazak na tržište i neplanira štediti na usluzi kojom se nada privući vlastite korisnike, ali možda i upiti neki broj preplatnika drugih streaming servisa koji možda nisu zadovoljni ponudom Netflixa, Amazona, Hulua, ili Disney+. Da bi to postigli, rukovodstvo Warner Max studija obećavaju između osam i deset filmova „srednjeg budžeta“ u predstojećem vremenskom okviru.

WarnerMedia i HBO lansiraju HBO Max u maju, a studio Warner Max bi trebao započeti sa realizacijom svojim projekata u tekućoj godini.

Prehodna
Marvel i Sam Raimi pregovaraju za suradnju na "Doctor Strange 2"
Sljedeća
Nastavak Johnsonovog "Knives Out" i službeno u razvoju