Vince Gilligan neće razvijati još jedan "Breaking Bad" spin-off

Vince Gilligan neće razvijati još jedan "Breaking Bad" spin-off

Scenarist, producent i voditelj serije koji se može pohvaliti dugačkim popisom uspjeha na malim ekranima, Vince Gilligan, priprema se da u pogon pusti svoj novi projekt. Njegova dodanašnja glavna preokupacija bio je rad na Better Call Saul, serija koja je nastala kao Breaking Bad spin-off, ali potom postala vlastita priča sa Bobom Odenkirkom u odijelu i kravati vještog advokata bez previše skrupula, no Better Call Saul dovršava svoje igranje ove godine, što će omogućiti Gilliganu da se pozabavi sa novim projektom.

To neće biti još jedan Breaking Bad spin-off, kako doznajemo od novinara Varietyja, koji su uspjeli "iskopati" i zanimljiv detalj o seriji.  Gilligan će na seriji raditi pod okriljem Sonyjevim TV ogrankom, Sony TV, a ista biti trebala podsjetiti gledatelje na The X-Files, premda nije riječ o naučnoj fantastici.

Gilligan je svoj zanat brusio i nabrusio, naravno, godinama prije Breaking Bad Better Call Saul, na Foxovom programu kao jedan od čestih scenarista za The X-Files. Gilliganov angažman na The X-Files se preklapao sa zenitom ove kultne serije u 90-tima, a neke od trikova iz te serije Gilligan je iskoristio i u svojim kasnijim serijama.

Očiti asterisk u opisu serije, dakako, jeste napomena da riječ nije o naučnoj fantastici. Vid The X-Filesa koji će Gilligan prenijeti u novu seriju, čitajući između redova, jeste povratak antologijskom formatu, odnosno epizodalnom načinu stvaranja narativa. Da je riječ o ovome nagovještava, također, poredba sa The Twilight Zone - još jednom legendarnom serijom koja je ovaj oblik narativa dovela do vrhunca.

Serija još uvijek nema službeni naziv, kao ni glumačku postavu, pa ni traga datuma izlaska. Ukratko, tek smo na početku priče.

Prehodna
Ryan Reynolds potpisuje ugovor od 10 miliona sa FuboTV
Sljedeća
Elijah Wood glumi u 2. sezoni serije "Yellowjackets"