Uskoro stiže druga sezona serije “Južni vetar”

Uskoro stiže druga sezona serije “Južni vetar”

Dugoočekivana druga sezona krimi-serije Južni vetar autora i reditelja Miloša Avramovića konačno stiže na male ekrane. Od 25. februara, vikendom u 20:05 sati na RTS 1, nastavlja se priča o Petru Marašu i njegovim mutnim radnjama koja će biti ispričana kroz 12 novih epizoda.

Glavna linija priče prati Petra Maraša, koji nakon kupovine zemljišta na planiranoj trasi gasovoda „Južni tok” za snadbjevanje Zapadne Evrope ruskim gasom pokuša da spasi sebe i svoju ekipu ucjenjujući državu. Ipak, ubrzo postaje jasno da Maraš mora da povuče mnogo rizičnije poteze da bi, zajedno sa svojom porodicom i ekipom, preživio rat koji im je njegov vođa Crveni nametnuo...

Pored Miloša Bikovića, koji će reprizirati ulogu Maraša, tu su i Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, Izudin Bajrović, Jovana Stojiljković, Radovan Vujović... Među glumačkom ekipom su i njihove ruske i američke filmske kolege – Oksana Akinshina, Alexey Guskov, William Baldwin, Eric Roberts, Pasquale Esposito i mnogi drugi.

Scenarista Petar Mihajlović obećava da će druga sezona biti radnjom komplikovanija, ali i produkcijski na mnogo višem nivou. Pored već spomenutog Avramovića, reditelji su i Ljubomir Božović, Nemanja Ćeranić, Miroslav Stamatov i Danilo Bećković. Kvalitet Južnog vetra potvrđuje i to što je prvi put u historiji projekat sa Balkana dobitnik sredstava za produkciju igrane TV serije u kategoriji za TV i online sadržaj, na fondu potprograma MEDIA Kreativna Evropa.

Prehodna
Stiller pregovara za ulogu u seriji "Three Identical Strangers"
Sljedeća
John Cleese obnavlja "Fawlty Towers"