Trieste Film Festival: Priznanje za “Tako da ne ostane živa“

Trieste Film Festival: Priznanje za “Tako da ne ostane živa“

Trieste Film Festivala i to njegovo 32. izdanje završeno je u subotu 30. januara, a film Faruka Lončarevića TAKO DA NE OSTANE ŽIVA osvojio je Specijalno priznanje, dok je bosanskohercegovačka koprodukcija OTAC Srdana Golubovića osvojila Nagradu publike i Central European Initiative nagradu.

Film TAKO DA NE OSTANE ŽIVA je svjetsku premijeru imao 23. januara na ovom Festivalu. Glavne uloge u filmu tumače Aida Bukva i Dino Sarija, a u filmu glume i Enes Kozličić, Aleksandar Seksan, Faketa Salihbegović – Avdagić, Mehmed Porča, Ivana Vojinović, Dženita Imamović Omerović, Mirela Lambić, Dina Mušanović, Admir Šehović, Nadine Mičić, Saša Krmpotić i Bakir Silajdžić. Režiju i scenarij za film potpisuje Faruk Lončarević, direktor fotografije je Alen Alilović, dizajn zvuka radio je Mirza Tahirović, kostimografiju Lejla Graho, montažeri filma su Redžinald Šimek i Faruk Lončarević, a film su producirali Faruk Lončarević i Rusmir Efendić

Film OTAC je premijerno prikazan u Panorama programu prošlogodišnjeg Berlinalea, gdje je osvojio Nagradu Ekumenskog žirija i Nagradu publike, nakon čega je imao bogat festivalski život i osvojio brojne nagrade. Film je rađen u koprodukciji Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a bosanskohercegovački producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo ispred producentske kuće SCCA/pro.ba.

Trieste Film Festival je održan u on-line formatu od 21. do 30. januara, a prikazao je 29 dugometražnih igranih, 19 dokumentarnih i 16 kratkih filmova, te 25 filmova u pratećim programima.

Bhfilm.ba

Prethodna
Box office: Denzel i "The Little Things" na prvom mjestu
Sljedeća
Paramount i Bad Robot razvijaju novi nastavak za "Cloverfield"