Tom Hanks u ekranizaciji bestselera “Čovjek zvan Ove“

Tom Hanks u ekranizaciji bestselera “Čovjek zvan Ove“

Nema sumnje da je Tom Hanks jedno od najomiljenijih lica Hollywooda. Kroz svoju 45-godišnju karijeru osvojio je dvije nagrade Oscar te je opšte poznato da je jedna od najuspješnijih filmskih zvijezda u historiji. Forest Gump, Philadelphia, Terminal i Brodolom života samo su neki od filmova koji su Hanksa obilježili kao glumca za velike uloge. Upravo takav film s Hanksom dolazi nam početkom iduće godine pod nazivom Čovjek zvan Otto.

Naime, radi se o ekranizaciji bestselera New York Timesa “Čovjek zvan Ove“. Roman švedskog autora Fredrika Backmana već ima svoju domicilnu ekranizaciju koja je u SAD-u bila strani film s najvećom zaradom u 2016, te je zaradila dvije nominacije za Oscara.

Upravo objavljeni trailer dočarava nam svakodnevicu Otta Hendersona (Hanks), udovca i čangrizavca koji budno pazi na red i disciplinu u svom susjedstvu. Međutim, to ipak više liči na kritiziranje i osuđivanje ogorčenih susjeda. Ali, njegova siva rutina okrenut će se naglavačke kada u susjedstvo doseli temperamentna mlada porodica. Otto tek tada može vidjeti šta se dogodi kada život prihvati takav kakav jest...

U ovoj komediji, osim Hanksa, glumačku postavu još čine Mariana Treviño (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo, Legion, Tokyo Vice) i Manuel Garcia-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih,The Lincoln Lawyer). Rediteljski dio posla pripao je Marcu Forsteru (San za životom J.M. Barrieja, Svjetski rat Z) a scenario je, prema knjizi, napisao David Magee koji je imao nominacije za Oscara s filmovima Pijev život i San za životom J.M. Barrieja. Svakako valja spomenuti kako je u producentskoj ekipi i sam Hanks što će sigurno pozitivno uticati na ukupan dojam ovoga filma.

Knjiga “Čovjek zvan Ove“ prodana je u više od tri miliona primjeraka, a čitatelji širom svijeta imaju samo riječi hvale za ovu životnu dramu s elementima humora. Stoga, i čitateljska i kino-publika nestrpljivo iščekuju početak iduće godine kada film Čovjek zvan Otto stiže u kina. A Tom Hanks i filmovi sa životnom pričom su uvijek prava poslastica i iskustvo koje svaki put oduševljava i publiku i kritiku.

Prehodna
Box office: "Wakanda Forever" na vrhu i treći vikend
Sljedeća
Antonio Banderas odabrao glumca koji bi naslijedio ulogu Zoroa