Tom Cruise i Warner Bros. postigli veliki dogovor o suradnji

Tom Cruise i Warner Bros. postigli veliki dogovor o suradnji

Tom Cruise prelazi u Warner Bros.

Naime, Warner Bros. je jučer najavio da su studio i poznati glumac postigli dogovor o razvijanju novih filmova i drugih projekata. WB je dogovor opisao kao "strateško partnerstvo" sa Cruiseom i njegovom produkcijskom kućom.

Novinari Varietyja prenose da će se Cruise i njegov tim useliti u nove prostorije u WB-ovom placu sa pogledom na poznati vodotoranj. Pojedinosti o dogovoru nisu dostupne javnosti, tako da opseg novog odnosa između Cruisea i WB-a nije poznat. Ipak, naglašeno je da dogovor nije ekskluzivan, tako da Cruise neće biti spriječen da radi na filmovima sa drugim studijima. Drugim riječima, Cruise može nastaviti rad sa Paramountom na Mission: Impossible franšizi.

Ipak, dogovor se može protumačiti kao veliki zgoditak za Warner Bros. pod upravom Davida Zaslava, koji možda priprema teren za dane kada će WB pokušati da preuzme čelno mjesto u svijetu zabave od Disneyja. Naravno, tu su i pregovori o spajanju sa Paramountom. Novih vijesti o tom pothvatu još nema, no Cruiseov "prelazak" pod okrilje WB-a ima upadljivo vremensko preklapanje.

Dalje, vrijedno je spomenuti da je bivša uprava Waner Brosa postigla dogovor o suradnji sa J.J. Abramsom u vrijednosti od 500 miliona dolara za razvijanje različitih filmskih i TV projekata. Nekoliko serija i filmova je bilo najavljeno, ali ništa značajno nije postignuto od 2019. U međuvremenu, Warner Media se spojio sa Discoveryjem i postao nova krovna kompanija nedomišljatog, ali funkcionalnog imena Warner Bros. Discovery sa Zaslavom na čelu uprave. Status ovog dogovora nije poznat, ali zabavna industrija radi po principu ponuda (eng. option) što studijima da je mogućnost da saslušaju ponudu, promisle o njoj i potom je glatko odbiju.

Prehodna
Lucasfilm najavljuje film "The Mandalorian & Grogu"
Sljedeća
Snimanje na setu "Avatar 4" uskoro ponovo započinje