Tim Burton režira remake "Attack of The 50 Foot Woman"

Tim Burton režira remake "Attack of The 50 Foot Woman"

Klasični naučno-fantastični B film iz 50-tih, Attack of the 50 Foot Woman dobit će remake u režiji Tima Burtona.

Kako otkrivaju novinari Deadlinea, Burton i scenaristica Gillian Flynn rade na stvaranju remakea filma Attack of the 50 Foot Woman iz 1958. Burton će pored režije ujedno i producirati film za Warner Bros. Detalji su još uvijek šturi, ali Deadline stvaranje filma stavlja u kontekst velikog uspjeha Barbiešto će reći da se Warner Bros. nada da će ponoviti taj uspjeh sa stvaranjem još jednog filma sa ženskim glavnim likom, "orijentiranog" ka ženskoj publici.

Burton već ima iskustva u prenošenju žanrovskih filmova iz pedesetih godina prošlog vijeka, ili barem njihove estetike. Premda nije bio finansijski uspješan, Mars Attacks! iz 1996. je bio nominiran u nekoliko kategorija Saturn Awardsa zbog vizualnog dizajna.

Što se tiče očekivanja Warner Brosa za uspjeh remakea, relativna opskurnost originalnog filma među širokom publikom ne ide na ruku projektu. Izvorni Attack of The 50 Foot Woman je danas ponajviše poznat po referencama u drugim filmovima, serijama i popularnoj kulturi općenito, a manje po samom sadržaju filma, pa se tako teško može porediti sa populalarnom lutkom u ružičastom pakovanju kada je u pitanju marketing, ili konačna zarada.

Prehodna
Nova ponuda za kupovinu Paramounta
Sljedeća
Box office: "Argylle" na vrhu ljestvice