Sony preuzima distribuciju za "28 Years Later"

Sony preuzima distribuciju za "28 Years Later"

Nastavak jednog od najpopularnijih postapokaliptičnih filmova, 28 Years Later dobio je distributera.

Kako prenose novinari THR-a, Sony preuzima nastavak koji stvaraju tvorci izvornog filma, Danny Boyle Alex Garland. No, ovo nisu jedine velike vijesti vezane uz ovaj film. Naime, THR također prenosi da će u stvaranju filma učestvovati i Cillian Murphy, zvijezda izvornog 28 Days Later. Murphy će producirati film, a nagađa se da bi se mogao pojaviti i ispred kamera.

Tim Boyle-Garland-Murphy je od Sonyja dobio garancije da će 28 Years Later (i još jedan, još uvijek nenaslovljeni nastavak) igrati u kino-dvoranama, a oba filma će dobiti budžete do 60 miliona dolara. Kada smo prvi put doznali da će Boyle i Garland snimati 28 Years Later, film je slovio kao prvi dio trilogije, dok se iz najskorijih izvještaja čini da su na stolu dva filma. Kako ispada, u pregovorima Boyle i Garland su morali odustati od jednog filma.

Iako Sony preuzima distribuciju filma, 28 Years Later je još uvijek udaljen od praktične realizacije. Film još uvijek nema glumačku postavu, ili barem imena članova nisu podijeljena sa javnošću, kao ni datum početka snimanja ili ciljani datum izlaska. 

Prehodna
Sam Hargrave radi na novom filmu sa Paramountom
Sljedeća
Komedija “Only 3 Days Left“ u kinima od 22. februara