Shawn Levy u pregovorima za režiju novog "Star Wars" filma

Shawn Levy u pregovorima za režiju novog "Star Wars" filma

Najskoriji projekt režisera Shawna Levyja, Deadpool 3, prije nekoliko sedmica je odnio pažnju medija i fanova sa najavom povratka Hugha Jackmana svojoj najpoznatijoj ulozi - Wolverinea, ali režiser je sve vrijeme imao još jedan as u svojem rukavu. To je njegov sljedeći projekt, naravno, koji bi mogao biti režiranje novog Star Wars filma.

Naime, novinari Deadlinea javljaju da se Levy i rukovodstvo LucasFilma nalaze u pregovorima u vezi mogućeg ulaska režisera u projekt. Riječ je o još uvijek nenaslovljenom Star Wars filmu, i to vjerovatno onim istim koji je Disney najavio na svojoj velikoj godišnjoj konferenciji za medije za decembar 2025.

Deadpool 3 je najavljen za jesen 2024, što će reći da će biti sniman nekada u periodu 2023/24, što bi Levyju malo manje od godinu dana za rad na nenaslovljenom Star Wars filmu. Raspored snimanja bi, u svakom slučaju, bio gust za režisera. S druge strane, pristupanje tako poznatog i sposobnog režisera bi dalo ozbiljan vjetar u leđa Star Wars franšizi u domeni velikog platna, budući da je od The Rise of Skywalker franšiza napredovala isključivo u serijskom ogranku.

Službene potvrde vijesti od LucasFilma još uvijek nema. Istu bi trebali očekivati tek u slučaju da se dogovor postigne između studija i režisera.

Prethodna
“Summit Fever“ od četvrtka 10. novembra u kinima
Sljedeća
James Cameron o nastavku "Avatar: The Way of Water"