Shawn Levy obećava povratak tonu prvog filma sa "Deadpool 3"

Shawn Levy obećava povratak tonu prvog filma sa "Deadpool 3"

Deadpool 3 bit će sličniji prvom filmu nego Deadpool 2svojem prethodniku, ako nam je suditi po nedavnoj izjavi režisera Shawna Levyja.

Naime, Levy se osvrnuo o filmu za portal Collider, te podijelio nekoliko zanimljivih detalja sa javnošću:

Pišemo, redaktiramo, razvijamo i spremamo "Deadpool" svaki dan sada. Zaista je nevjerovatno smijati se svaki dan. Tako je dobro čuti i pisati i smišljati sve ove scene u kojima ljudi jednostavno govore prljavo. A nasilje upada u oči, i zaista je izraženo.

Kako se da zaključiti iz same izjave, Deadpool 3 je još uvijek u fazi spremanja za snimanje, a Levy i scenaristi Rhett Reese Paul Wernick još peglaju detalje scenarija. Početak snimanja očekujemo u maju sljedeće godine, dok je izlazak zakazan za novembar 2024.

Teško je izbjeći utisku da opis filma ponuđen od samog Levyja služi svrsi umiravanja fanova Deadpoola, koji su zabrinuti da će treći film, sada kada je 20th Century Studios pod okriljem Disneyja, izgubiti odlike koje su učinile prvim film tako uspješnim i popularnim, te sličiti više na Deadpool 2 koji je u znatnoj mjeri cenzurisao nasilje i umanjio oštrinu humora radi postizanja nižeg dobnog rejtinga. 

Prethodna
Treći Ponta Lopud festival od 20. do 24. juna 2023.
Sljedeća
Patty Jenkins o gašenju "Wonder Woman 3"