Seth MacFarlane o budućnosti animirane serije "Family Guy"

Seth MacFarlane o budućnosti animirane serije "Family Guy"

Tvorac popularne američke animirane serije Family GuySeth MacFarlane oglasio se o budućnosti serije.

Dvadeset i dvije sezone nisu previše za MacFarlanea, koji je u intervjuu za Los Angeles Times rekao da serija neće biti ugašena sve dok je njena publika prati. MacFarlane je rekao:

Postojao je trenutak kada sam mislio da je došlo vrijeme da ugasimo seriju. Ali u ovom trenutku smo dosegli ''brzinu oslobađanja od gravitacije''. Ne znam postoji li razlog da je zaustavimo sada, osim ako ljudima ne dojadi - osim ako brojke gledanosti ne pokažu da ljudi više ne mare za "Family Guy". To se još nije desilo.

MacFarlaneov intervju dolazi nakon 25. godišnjice početka prikazivanje serije, koju je MacFarlane lansirao čak dva puta. Family Guy je nakon prve dvije sezone bio otkazan od strane Foxa, tako da su MacFarlane i njegov tim morali čekati dvije godine da se bolje prilike pokažu za stvaranje treće sezone. Četvrta sezona je kaskala za trećom cijele četiri godine, tako da je serija imala buran početak prije nego što je postala redovni dio programske šeme Foxa.

Premda je MacFarlane stvorio Family Guy, serija je stvorila njegovu karijeru i omogućila mu da započne cio niz projekata i postane jedan od najuticajnijih producenata i scenarista u TV svijetu. Shodno tom uspjehu, Family Guy polazi tragom The Simpsons, svog starog konkurenta na programu Foxa. 

Prethodna
Serija "The Gentlemen" uvjerljivo vodi po gledanosti
Sljedeća
The Gentlemen: Likovi koji postoje samo u svijetu fikcije