Premijera SF spektakla “Monster Hunter” u kinu Meeting Point

Premijera SF spektakla “Monster Hunter” u kinu Meeting Point

Akcijsko-avanturistički SF spektakl Monster Hunter u kinu Meeting Point u Sarajevu premijerno će biti prikazan u četvrtak, 25. februara u 19 sati. Ulaz na premijeru je besplatan, a napominjemo da je broj mjesta u kinu ograničen u skladu sa važećim preporukama nadležnih službi zbog epidemioloških mjera. Besplatne ulaznice za premijeru gledatelji mogu preuzeti u Meeting Pointu od ponedjeljka, 22. februara.

Akcijsko-avanturistički SF spektakl Monster Hunter temeljen je na istoimenoj seriji videoigara koja je postala globalni fenomen, a sada je napokon došlo vrijeme da velika čudovišta i veliku akciju doživimo na platnima dovoljno velikim da ih mogu zadržati! Kada se sudare dva svijeta, Milla Jovovich biva prebačena u Novi svijet koji je dom ogromnim i zastrašujućim čudovištima otpornima na naše oružje. Ona će se morati udružiti s lovcima iz njihovog svijeta kako bi se suprotstavila čudovištima i vratila kući.

U glavnim ulogama gledamo Millu Jovovich (Peti element, Resident Evil) kao iskusnu kapetanicu Ardemis koja predvodi svoju jedinicu marinaca. U ulozi misterioznog lovca na čudovišta našao se Tony Jaa (Fast & Furious 7, xXx: Return of Xander Cage), dok od ostalih glumačkih imena treba istaknuti T.I. Harrisa (Ant-Man, Takers) i Rona Perlmana (Hellboy, Sons of Anarchy). Reditelj i koscenarist filma je Paul W.S. Anderson (Event Horizon, Resident Evil, AVP: Alien vs. Predator) koji je pri ostvarenju svoje filmske vizije surađivao s producentom video igre Ryozom Tsujimotom i njezinim redateljem Kanameom Fujiokom.

Na dan premijere filma Monster Hunter, 25. februara u 19 sati, film Noćna smjena francuske rediteljice Anne Fontaine bit će prikazan u 17 sati. Film Monster Hunter ostaje na redovnom repertoaru kina Meeting Point, a prikazuje se od 26. februara u terminu od 17 sati. Do kraja mjeseca na redovnom repertoaru kina u 19 sati na programu su filmovi Sang-ho Yeona Vlak za Busan (26. februara) i nastavak tog kultnog horora Vlak za Busan: Zona zombija (27. februara) te film Jasmile Žbanić Quo Vadis, Aida? (28. februara).

Programi u kinu Meeting Point održavaju se u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.

ULAZNICE

Ulaznice za redovne projekcije su u prodaji po cijeni od 8 KM, s popustom za studente i penzionere 5 KM. Ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 8 do 18 sati u caffeu Meeting Point i od 18 sati na blagajni kina.

Prehodna
Jesse Plemons pristupa novom projektu Martina Scorsesea
Sljedeća
Phoenix preuzima ulogu u Asterovom "Disappointment Blvd."