Predstavljamo titlovani trailer za biografski film "Tolkien"

Predstavljamo titlovani trailer za biografski film "Tolkien"

Filmofil predstavlja titlovani trailer za biografski film Tolkien.

Biografska priča o slavnom engleskog piscu J. R. R. Tolkienu, ocu modernog fantasy žanra, koji je iza sebe ostavio svjetski poznata djela poput trilogije "Gospodar prstenova" i "Hobit", te je svaku generaciju čitatelja svojim riječima obilježio za čitav život.

Iako je riječ o biografskom filmu Tolkien će imati i neke “mitske”, žanrovske elemente, dok mladi autor pati od mračnih vizija i snova kao posljedica rovovske groznice.

Postoji ta mračna imaginacija s kojom još nije uspio izaći na kraj, svojedobno je otkrio Nicholas Hoult.

Film je režirao Dome Karukoski, a producenti su Peter Chernin, Jenno Topping, David Ready i Kris Thykier. Scenarij koji su napisali David Gleeson i Stephen Beresford bavi se školskim danima poznatog pisca, njegovim prijateljstvima, prvom ljubavi i umjetničkom inspiracijom otkrivenom unutar školske grupe svojevrsnih izopćenika, a sve to u napetom razdoblju uoči Prvog svjetskog rata, koji prijeti razdiranju “družine”. Sva ta iskustva inspirirala su Tolkiena da napiše svoje slavne romane. U ulozi Tolkiena ćemo gledati Nicholasa Houlta, a Lily Collins u ulozi Edith Bratt. Ostale sporedne uloge utjelovit će jaka glumačka postava: Colm Meaney, Anthony Boyle, Patrick Gibson, Tom Glynn-Carney, Craig Roberts te Laura Donnelly. Film Tolkien u bh. kina stiže 20. juna.

Prethodna
Predstavljamo titlovani trailer za stripovski spektakl "Shazam!"
Sljedeća
Marvel objavio drugi trailer za "Avengers: Endgame"