Poziv za prijave za EFP Future Frames 2023

Poziv za prijave za EFP Future Frames 2023

Filmski centar Crne Gore, kao član panevropske mreže European Film Promotion, objavljuje poziv za program EFP Future Frames 2023 – Generation Next of European Cinema, koji će i ove godine biti dio Internacionalnog filmskog festivala u Karlovim Varima (KVIFF).

Program će na KVIFF-u predstaviti filmove deset evropskih mladih autora, studenata ili diplomaca filmskih akademija, od 30. juna do 8. jula ove godine, a selektovani učesnici bi trebali biti prisutni tokom trajanja EFP Future Frames programa od 2. do 6. jula.

Filmove će izabrati žiri Internacionalnog filmskog festivala u Karlovim Varima, a prihvataju se dvije prijave po zemlji, od kojih jedna mora biti film ženskog autora. Autor/ka mora biti diplomac ili student u školskoj 2022/2023. godini umjetničke akademije, a film mora biti proizveden u istom periodu.

Filmovi koji se prijavljuju trebali bi imati premijerno prikazivanje ne ranije od 1. augusta 2022, kao i da nisu prikazivani u Češkoj. Mogu biti kratkometražni ili srednjometražni (do 60 minuta). Moguće je prijaviti i radnu verziju filma.

Detaljnije informacije o pozivu, uslove i način prijave možete pronaći ovdje.

Rok za podnošenje prijava Filmskom centru Crne Gore je 2. mart 2023. Prijave se dostavljaju putem e-mail adrese marija@fccg.me.

 

Prehodna
Fuqua otkrio ime glavnog glumca u biografskom filmu "Michael"
Sljedeća
James Gunn predstavio predstojeće naslove iz DC Filmsa