Nova FOX-ova serija: "The Orville"

Nova FOX-ova serija: "The Orville"

FOX je nedavno predstavio trailer svoje predstojeće sci-fi humoristične serije The Orville čiji su kreatori i izvršni producenti dobitnik nagrade Emmy Seth MacFarlane (Family Guy, Ted) i režiser Jon Favreau (The Jungle Book, Iron Man).

Radnja jednosatne serije smještena je 400. godina u budućnost i prati avanture USS Orvillea, istraživačkog svemirskog broda čiju posadu čine ljudi i vanzemaljci koji se suočavaju sa raznim čudima i opasnostima svemira istovremeno se boreći sa uobičajenim, često zabavnim problemima svakodnevnog života.

U 25. vijeku, Zemlja je dio Planetarne unije, dalekosežne, napredne i uglavnom mirne civilizacije koja posjeduje 3.000 brodova. Nakon bolnog razvoda kroz koji je prošao, čast da upravlja Orvilleom konačno je ukazana komandantu Edu Merceru (MacFarlane). Ed je odlučan da pokaže svoje vrijednosti i započne novo uspješno poglavlje u svom životu pa oko sebe okuplja stručnu ali ekscentričnu ekipu koju čine njegov najbolji prijatelj Gordon Malloy (Scott Grimes) koji je majstor svog posla, ali ima problema sa autoritetima, jedan od najboljih doktora unije Claire Finn (Penny Johnson Jerald), vanzemaljac Bortus (Peter Macon), Isaac (Mark Jackson), stroj koji posjeduje umjetnu inteligenciju i koji smatra da su biološki oblici života inferiorni, navigator John Lamarr (J. Lee), čiji humor umiruje ostatak posade i u najgorim mogućim situacijama, Alara Kitan (Halston Sage), mlada, ali neiskusna časnica superiorne fizičke snage i Yaphit, želatinozno biće kojem glas posuđuje komičar Norm Macdonald. Njegov posao neće biti nimalo lak jer je na brodu kao zapovjednica i njegova bivša supruga Kelly Grayson koju portretira Adrianne Palicki. Ed i Kelly moraju ostaviti svoju prošlost iza sebe i uz pomoć ostatka posade zajednički proći kroz fascinatne i opasne svemirske avanture i burne međusobne životne odnose sa svojim kolegama.

Serija će biti emitovana tokom jeseni.

 
Prehodna
Predstavljen trailer serije "Glow"
Sljedeća
Kevin Costner predvodi glumačku postavu serije "Yellowstone"