Kevin Costner predvodi glumačku postavu serije "Yellowstone"

Kevin Costner predvodi glumačku postavu serije "Yellowstone"

Dvostruki oskarovac Kevin Costner predvodnik je glumačke postave serije Yellowstone kompanije Paramount Network. Scenarist i režiser serije je za Oscara nominovani Taylor Sheridan (Hell or High Water, Sicario), dok su izvršni producenti kompanija Weinstein, te John i Art Linson (Sons of Anarchy, Fight Club).

U seriji Yellowstone Costner portretira Johna Duttona koji kontroliše najveći granični ranč u SAD-u koji je konstanta meta raznih zemljoposjednika, indijanskog rezervata i utemeljitelja prvog američkog nacionalnog parka. Donosi intenzivnu studiju nasilnog svijeta koji je daleko od medijskog nadzora, a u kojem se za vlasništvo nad zemljom bore brojni milijarderi, a političari kupuju i prodaju zemlju raznim korporacijama. U tom svijetu voda za piće je zagađena naftnim bušotinama, a neriješena ubistva nisu nikakva nova pojava. Prikaz je najboljeg i najgoreg od Amerike kroz prizmu porodice koja predstavlja i jedno i drugo.

Ostatak izvršnog produkcijskog tima čine Sheridan, Costner, Harvey Weinstein i David Glasser. Početak produkcije zakazan je za predstojeću jesen, a sastojaće se od deset jednosatnih epizoda koje će biti emitovane tokom ljeta naredne godine.

Prehodna
Nova FOX-ova serija: "The Orville"
Sljedeća
Twin Peaks: Buđenje u stvarnosti