"No Time to Die" stiže na ponudu Paramount+ poslije premijere

"No Time to Die" stiže na ponudu Paramount+ poslije premijere

Dugo odlagani No Time To Die svoj on-line dom će pronaći kao dio ponude Paramountovog novog streaming servisa, Paramount+, 45 dana poslije teatralnog debija, a isti dezen će slijediti i svi filmovi iz Paramountovog vlastitog portfolija.

Velike vijesti, itekako bitne za procjenjivanje krajolika filmske industrije u bližoj budućnosti, stižu nakon trosatne konferencije na kojoj je šefica ViacomCBS-a, krovne kompanije u čijem vlasništvu je Paramount, Shari Redstone najavila cio niz novina za filmski studio, TV ogranak CBS, ali i Paramount+. Među ovim je bila i vijesti o dva filmska portfolija koji još nisu našli svoj dom u eri streamovanja sadržaja.

Naime, po sporazumu postignutom između okupljenih strana, MGM-ov pozamašna kolekcija filmskih naslova će debitirati na Paramount+, a ista će sadržati sve James Bond filmove, uključujući i No Time To Die. Pored toga, Paramount+ će ugostiti i Miramaxov katalog, što će bez sumnje obradovati sve gledatelje nostalgične za filmovima iz 90-tih, kada je Miramax bio na svom zenitu.

Pored toga, kako se da pročitati između redova, Paramount i ViacomCBS će poštovati teatralni prozor, barem u bližoj budućnosti, pošto će novi naslovi stizati 45 dana poslije premijere u kino-dvoranama, umjesto na isti dan, kao što je slučaj sa Warner Brosovim filmovima.

Prehodna
Novi "Spider-Man" film konačno dobio naslov: "No Way Home"
Sljedeća
Voditelji "Igre prijestolja" stvaraju film "Metal Lords" za Netflix