"No Time to Die" stiže na digitalne platforme već ove sedmice

"No Time to Die" stiže na digitalne platforme već ove sedmice

Sa petom sedmicom igranja u kino-dvoranama iza sebe, najnoviji i posljednji 007 naslov za Bondovca Daniela Craiga, No Time to Dieuskoro će započeti i svoj online život sa dospijećem na digitalne platforme. Naime, novinari Varietyja su od predstavnika MGM-a dobili potvrdu da će No Time to Die postati dostupan za iznajmljivanje na Amazon Primeu, Apple TV+ i Xfinityju, između ostalih, po cijenu od $19,99.

Digitalna distribucija vezana za ovaj naslov bila je pomalo kontroverzna tema, pošto je u jednom trenutku izgledalo da će film biti uskraćen za teatralni izlazak zbog nesigurnosti ili neizvjesnosti njegovog uspjeha u kontekstu pandemije.

Prisjetimo se navoda da je MGM nudio No Time to Die vodećim streaming servisima po basnoslovnoj cijeni od 600 miliona dolara. Cijena licenciranja je bila prepaprena za Amazon i Apple prije nekoliko mjeseci, ali po modelu iznajmljivanja, sada, očito je daleko prihvatljivija.

Na izvjestan način, time se privodi kraju epopeja kroz je No Time to Die prošao kako bi stigao do gledatelja. Film je proveo dosta vremena u "loncu", a u jednom trenutku se činilo da iz istoga neće ni izaći kada je pandemija bila na vrhuncu, a vrata kino-dvorana čvrsto zatvorena.

Prehodna
Box office: Marvel nastavlja niz uspjeha sa "Eternals"
Sljedeća
Vin Diesel poziva Dwaynea Johnsona nazad u F&F franšizu