Neve Campbell o mogućem povratku u "Scream VII"

Neve Campbell o mogućem povratku u "Scream VII"

Nekadašnja predvodnica poznate slasher horor franšize, Neve Campbell komentirala je mogućnost svog povratka u sljedećem filmu.

Za vrijeme održavanja medijskog događaja u Los Angelesu, Campbell je bila upitana o zbivanjima vezanim za Scream VII od strane novinara THR-a, na što je glumica ponudila kratak, ali slojevit odgovor:

Znam da se stvari vrte u ovom trenutku i zamišljam da se svima na čelu vrti u glavi dok pokušavaju odlučiti šta će uraditi. Ne bih se iznenadila ukoliko dobijem poziv. A ipak, prije par godina sam snažno izjavila da ne bih pretrpjela postupanje koje sam doživjela da sam muškarac i da zaslužujem nešto za nosanje ove franšize na svojim plećima onoliko dugo koliko sam to činila.

"Nešto" ovdje u pitanju je nadoknada za pojavljivanje u filmu. Podsjetimo se, Campbell se nije pojavila u Scream VI uprkos dobrom uspjehu Scream V, koji je osvježio serijal 2022. Razlog raskola između Campbell s jedne strane te režisera i producenata s druge bio je njen zahtjev za veću plaću, koja bi po Capbell održavala njeno učešće u uspjehu ne samo filma iz 2022, već i franšize u cijelosti.

Spyglass Media je snimio Scream VI bez Campbell, koji je dosad jedini film u serijalu bez nje i njene Sidney Prescott. Glavne uloge su preuzele Jenna Ortega i Melissa Berrera. No obje glumice su, iz različitih razloga, napustile Scream VII, a isto je učinio i režiser Christopher Landon, poslije čega se film našao u stanju koje je Campbell opisala u svojoj izjavi za THR.

Scream VII je sada u stanju mirovanja, dok producenti ne iznađu rješenje za nevolje kroz koje film prolazi.

Prethodna
Tom Cruise i filmski studio Paramount rade na "Top Gun 3"
Sljedeća
Box office: "Mean Girls" uvjerljivo ispred "The Beekeeper"