Netflix uvodi strožu kontrolu dijeljenja naloga

Netflix uvodi strožu kontrolu dijeljenja naloga

Nakon testnog perioda novog sistema za sprječavanje dijeljenja naloga, Netflix se priprema za implementaciju sistema u većem broju zemalja u kojima je streaming servis dostupan.

Najava strožeg kontroliranja dijeljenja naloga stiže uz izvještaj poslovanja u prvom kvartalu 2023, u kojem se streaming div, između ostaloga, pohvalio porastom pretplatnika sa 1,75 miliona novih korisnika. S time na umu, lako je uvidjeti da Netflix smatra da je blokiranje dijeljenja naloga izvan kućanstva urodilo plodom.

Kako se navodi u izvještaju, Netflix planira blokirati sprave koje koriste lozinke za pristup nalozima izvan kućanstva uz koji je nalog vezan. Istovremeno, kako bi izašao u susret korisnicima koji su ovaj pristup koristili, takoreći, legitimno (odnosno, iz pogodnosti, a ne kako bi ostalim osobama davali pristup sadržaju za koji nisu platili), Netflix uvodi doplatu uz pretplatni plan koja omogućava da se dodatna osoba "priključi" nalogu i koristi isti izvan kućanstva.

Spomenuti sistem je trenutno implementiran u Novom Zelandu, Kanadi, Portugalu i Španiji, dok se njegovo lansiranje u SAD-u i ostatku svijeta očekuje nekada tokom drugog kvartala.

Prehodna
Ewan McGregor glumi u novoj seriji "Lodi"
Sljedeća
Druga sezona “Tendera“ vikendom na FTV-u