Netflix preuzima ekskluzivna prava na "Arrested Development"

Netflix preuzima ekskluzivna prava na "Arrested Development"

Popularni sitcom Arrested Development svoj "digitalni dom" će pronaći na ponudi Netflixa u doglednom periodu.

Naime, kako doznajemo od novinara THR-a, streaming div je postigao dogovor sa Fox TV-om i produkcijskom kućom Imagine Entertainment oko prava na distribuciju serije, po kojem će Netflix biti jedina online platforma koja će nuditi Arrested Development u cijelosti. Dogovor predstavlja zaokret, budući da je Netflix bio u poziciji da ostane bez serije ove godine, uprkos učestvovanju u stvaranju zadnje dvije sezone.

Netflix je oživio seriju 2013. sa dvije dodatne sezone, sedam godina nakon što je Fox istu ugasio. Međutim, Fox je ostao vlasnik prava na distribuciju serije, dok je Netflix bio tek držatelj licence. Spomenuta licenca je trebala isteći ovog mjeseca, no tri partnera su pronašla zajednički jezik po pitaju produžetka licence.

Pored svojih originalnih serija, Netflix se u mnogočemu oslanja i na svoj licencirani sadržaj kako bi privukao - i još važnije, zadržao - svoje pretplatnike. Tako je streaming div platio neotkrivenu, ali vrlo vjerovatno pozamašnu sumu novaca za produžetak licence za Friends, baš u periodu kada bi sa lansiranjem HBO Maxa sit-com postao isključivo dostupan na tom, tada tek lansiranom streaming servisu.

Prehodna
Netflix najavio nastavak serije "Lupin: Part 3"
Sljedeća
Predstavljen trailer za "Queen Charlotte: A Bridgerton Story"