Netflix objavio podatke o gledanosti za "Rebel Moon"

Netflix objavio podatke o gledanosti za "Rebel Moon"

Sedam dana nakon debija na ponudi streaming servisa, Netflix je odlučio podijeliti sa javnosti prve podatke o gledanosti za novi naučno-fantastični ep, Rebel Moon - Part One: A Child of Fire.

Prema Netflixu, prvi dio dvodijelnog SF spektakla u režiji Zack Snydera ima 23,9 miliona pregleda tokom prva tri dana dostupnosti na ponudi. Dalji uspjeh filma ćemo moći pratiti sa redovnim top 10 listama koje Netflix objavljuje, ali i nedavno uvedenim polugodišnjim pregledom gledanosti.

Glavni pokretači interesa za film jesu činjenica da je riječ o novom intelektualnom vlasništvu i da na njemu radi Snyder. Šira publika se sa njim upoznala tokom njegovog angažmana u DC Filmsu koji je trajao od 2013. do 2017, odnosno od Man of Steel do Justice LeagueNo, Snyder je imao uspjeha i prije toga sa Dawn of the Dead remakeom iz 2004, svojim prvijencem, te sa 300 Watchmen.

Navedeni filmovi su adaptacije. Njegov prvi originalni film bio je Sucker Punch iz 2011, koji po svom izlasku nije bio toplo primljen. Podjednako hladan doček kod kritičara dobio je i Rebel Moon, ako je suditi po osvrtima koji su prethodili izlasku filma na Netlfixu. Njegovi fanovi uglavnom su prigrlili novi film, a na tome im se Snyder i zahvalio u nedavnoj objavi:

Predstavljanje "Rebel Moon" svjetskoj publici je bilo iskustvo bez poređenja i oduševljen sam time što je film broj jedan u svijetu. Imamo najpredanije i najodanije fanove na svijetu, kakve bi bilo koji filmaš poželio. Vidjeti ih kako pouzdano pružaju podršku bila je prava nagrada.

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver stiže na ponudu Netflixa na proljeće, a do tada bismo jasniju sliku o uspjehu prvog filma. Pored toga, Snyder je u par navrata napomenuo da u svojoj ladici ima i produženi rez za prvi film, tako da se već može nazrijeti nova kampanja za "Snyderov rez".

Prehodna
James Gunn najavio početak snimanja "Superman: Legacy"
Sljedeća
Nastavak hita iz devedesetih "Twisters" kompletirao snimanje