Nagrađivana triler serija “Kljun” stiže na male ekrane

Nagrađivana triler serija “Kljun” stiže na male ekrane

Nagrađivana kriminalistička serija Kljun, režisera Jelene Gavrilović i Uroša Tomića, emitovaće se na Prvom programu RTS-a od 12. januara, radnim danima u 20 sati.

Ova uzbudljiva serija, nepredvidivog toka, ima deset epizoda i prati život mlade, ambiciozne detektivke Sonje Kljun, koja je došla u Suboticu da ispita seriju sumnjivih samoubistava.

Sonja je mlada, ambiciozna detektivka, željna da dokaže da je njena istančana intuicija u pravu – navodno samoubistvo u mirnoj Subotici krije daleko ozbiljnije tajne nego što se to čini na prvi pogled. Sonjina selidba u Suboticu pokrenuće lavinu događaja koja će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost. Istančana intuicija nije svojstvena samo za Sonju, već i za njenu desetogodišnju kćerku, čiji neobični snovi vezani za majčin posao počinju da se ostvaruju.

Kljun je prva srpska serija prikazana na festivalu Canneseries u Kanu, gde je osvojila Nagradu publike u glavnom takmičarskom programu. Na 28. Sarajevo Film Festivalu serija je osvojila dvije nagrade – Ivana Vuković osvojila je Srce Sarajeva za najbolju glavnu glumicu, dok je Stefan Vukić priznanje dobio u kategoriji Zvijezda u usponu.

Prehodna
Nicole Kidman glumi u novoj špijunskoj seriji Taylora Sheridana
Sljedeća
Netflix i službeno naručio 2. sezonu za "Wednesday"