Mreža festivala Jadranske regije: Edukacija za kritičare

Mreža festivala Jadranske regije: Edukacija za kritičare

Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo Film Festival, Filmski festival Herceg Novi, Zagreb Film Festival, Festival autorskog filma Beograd i Ljubljana International Film Festival), poziva studente filmskih akademija i srodnih fakulteta koji su zainteresovani da uče o pisanju filmske kritike, da se prijave na radionicu koju će organizovati Filmski festival Herceg Novi, od 24. do 28. februara u Herceg Novom.

Prijave mogu slati studenti i tek diplomirani studenti filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji bi voljeli da se bave pisanjem filmske kritike. Zainteresovani mogu poslati svoje prijave do 1. februara, putem ovog linka.

Prijava treba da sadrži:

  • kratku biografiju,
  • motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice),
  • kritiku filma po želji (do 600 riječi).


Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a po završenoj radionici najuspješniji radovi polaznika radionice biće predstavljeni na svim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije. Dodatne informacije mogu se dobiti na info@filmfestival.me.

Prehodna
"Ant Man and The Wasp: Quantumania" ipak igra u Kini
Sljedeća
Baš čelik podržan na konkursu Razvoj evropskih projekata