Love Again: Još jedna (pre)slatka limunada

love_again1676645330.jpg Piše: Sead Vegara

Svake godine holivudska tvornica snova obraduje one romantične duše među nama sa velikim brojem romantičnih filmskih storija, češće u vidu romkoma, ponekad romantične drame, ali i čiste romanse. Više je škarta, ali se ponekad zna naći i poneki dragulj. Bilo kako bilo, Hollywood, koliko god naučili, nisu samo stripovski superherojski spektakli. Najnoviji primjer holivudskog romkoma, ili je bolje reći prave pravcate limunade, kako je u narodu ponatiji termin, jeste upravo film reditelja Jima Strousea pod nazivom Love Again (Ponovno ljubav, 2023).

Ponovno ljubav; režija: Jim Strouse; uloge: Priyanka Chopra Jonas, Sam Heughan, Celine Dion; 2023.

IMDb rejting: 5.8/10

Rotten Tomatoes rejting: 23%

Love_Again_poster1686060003.jpg Riječ je o zaista (pre)slatkoj limunadi koja će vas uistinu oraspoložiti i natjerati na romantično sanjarenje, ali isto toliko odmoriti i nasmijati. Opet, baš i ne predstavlja originalan koncept, jer prije ovog filma bio je onaj iz njemačke produkcije SMS für Dich (Text for You, 2016), a taj film u biti predstavlja adaptaciju istoimenog bestelera njemačke spisateljice Sofie Cramer iz 2009. godine. Sama premisa u kojoj djevojka Mira (Priyanka Chopra Jonas) iznenada ostaje bez momka Johna (Arinzé Kene), koji je stradao pod točkovima vozila pijana vozača usred bijela dana, nakon dvije godine tuge odluči da piše poruke na njegov nekadašnji broj mobitela, a koji je kao poslovni broj dodijeljen mladom novinaru Robu (Sam Heughan) dosta je zanimljiva i ima potencijala.

Znalački je to iskorištena ideja prema pravilu klasičnog romkoma onoga u kojem ostaje jedino da se vidi na koji način će i kako će ljubavni golupčići završiti jedno drugom u zagrljaju. Dodatak, ili je bolje reći “specijalni začin“, “kulinarsko umijeće“ i tzv. scenaristički trik reditelja/scenariste Jima Strousea jeste uvođenje lika poznate pjevačice Celine Dion, koja u filmu portretira fikcionaliziranu verziju same sebe. Rob je muzički kritičar, koji dobija novi zadataka da napiše priču o povratničkoj turneji Celine Dion, te dobiva novi poslovni mobitel. Mobitel na koji mu stižu poruke od Mire, koja liječi tugu pisanjem poruka poginulom momku. Dion će Robu otvoriti oči ka ponovnoj ljubavi, jer je mladac sam iskusio nesretnu stranu (zaručnica ga je ostavila sedam dana pred vjenačnje), te će mu pomoći, nakon što otkrije ko je pošiljalac misterioznih poruka, kako da dođe do njenog srca. Naravno, Robovo priznanje će doći kasno.

Nekima možda i neće biti po voljii, pre-pre-previše slatkasto i dobro-dobro zašećereno zvuči sve, cijeli koncept. Trebate dati mjesta i posvetiti pažnju prema ovakvim naslovima, koji su u jednu ruku i redovni na kino-repertoaru, samo kako smo spomenuli, dosta se tu škarta nađe. Ovakav jedan primjerak romantične komedije/drame u biti ne predstavlja ništa spektakularno, ali odaje utisak filma koji je rađen sa posebnom pažnjom i ljubavlju, tako da sam po sebi opravdava svoj naslov: “Ponovno ljubav“.  

Objavljeno u bh. nezavisnom dnevniku Oslobođenje

Prethodna
To Catch a Killer: Triler iznimno vještog filmskog pripovjedača
Sljedeća
About My Father: Dozvola za italijansko vjenčanje