Reditelj Lee Cronin priprema novi horor film: "Thaw"

Reditelj Lee Cronin priprema novi horor film: "Thaw"

Svega nekoliko sedmica uoči izlaska Evil Dead Rise, reditelj Lee Cronin se baca na novi projekt. Bez iznenađenja, riječ je o još jednom hororu, doduše sa zanimljivom podlogom.

Kako prenose novinari Deadlinea, Croninov sljedeći film zvat će se Thaw, a radnja filma će biti smještena u svijetu u kojem se led sa polarnih kapa istopio, a shodno tome nivo mora drastično podigao. U duhu filma Waterworld sa Kevinom Costnerom, glavni likovi plutaju nepreglednim morem u potrazi za rijetko viđenim kopnom i sigurnosti. Ali, voda nije jedini zarobljenik kojeg je otapanje leda oslobodilo.

Dalje, Cronin svog finansijskog i distributivnog partnera pronalazi ponovo u New Line Cinema, koji dovodi Evil Dead Rise, njegov aktualni film, u kino-dvorane ovog aprila. Čitajući između redova, produžetak suradnje između filmaša i studija uoči premijere filma vjerovatno govori o pouzdanju koji New Line ima u uspjeh Evil Dead Rise.

Što se tiče Thaw, film trenutno nema datum izlaska, kao ni tačan datum početka snimanja. Projekt je u vrlo ranoj fazi razvoja, a više pojedinosti očekujemo nekada tokom 2023.

Prethodna
Poziv za prijave za Kids Kino Young Talents 2023
Sljedeća
Otvoren poziv za prijave filmova na 70. Pulski filmski festival