Koja je tajna savršenog braka: "The Unicorn"

Koja je tajna savršenog braka: "The Unicorn"

 

The Unicorn je nova komedija koja je premijeru imala na prošlogodišnjem SXSW Film Festivalu, a režirao ju je glumac, muzičar i režiser Robert Schwartzman, mlađi brat Jasona Schwartzmana i frontmen rock benda Rooney. Robert je iz filmske porodice i pojavio se u filmovima svoje rodice Sofije Coppole (kratkom filmu Lick the Star i njenom dugometražnom debiju The Virgin Suicides iz 1999). Postao je poznat ulogom Michaela Moscovitza u Disneyevom ostvarenju The Princess Diaries iz 2001.

Sinopsis filma The Unicorn glasi:

Kada Caleb (Nick Rutherford) i Malory (Lauren Lapkus), koji su vjereni već četiri godine, budu prisiljeni posjetiti Palm Springs preko vikenda radi proslave koju organizuju Maloryini roditelji, otkrivaju tajnu njihovog 25 godina dugog i sretnog braka. Odlučni da propisno  proslave svoju vlastitu vjeridbu, Caleb i Malory kreću u divlju noć, ali ovo iskustvo koje je trebalo biti zabavno i nevino poprima neočekivani zaokret koji otkriva dublje probleme u njihovoj vezi i ugrožava njihovu zajedničku budućnost.

Beck Bennett, Dree Hemingway, Darrell Britt- Gibson, Maya Kazan, John Kapelos, Beverly D’Angelo i Kyle Mooney čine ostatak glumačke postave. Baziran je na Schwartzmanovoj priči prema kojoj su scenario kreirali Nicholas Rutherford, Kirk C. Johnson i Will Elliott. U kino-distribuciju kreće 1. februara, dok će posredstvom VOD servisa biti dostupan od 5. februara.

Prehodna
Predstavljamo titlovani trailer za ostvarenje "The Favourite"
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer za film "Cold Pursuit"