Knight o budućnosti "Peaky Blinders" nakon završne sezone

Knight o budućnosti "Peaky Blinders" nakon završne sezone

BBC-jeva popularna serija o britanskom podzemlju između dva svjetska rata, Peaky Blinders, završila se sa emitiranjem posljednje epizode šeste sezone, no tvorac serije Steven Knight dao je do znanja ljubiteljima serije da je kraj i mogući novi početak. Naime, u razgovoru sa novinarima Deadlinea, Knight je govorio o budućnosti serije, odnosno priče i likova, nakon velike završnice.

Kako smo već znali, u razvoju je i igrani film, o kojem se Knight osvrnuo u intervjuu sa malo više detalja nego ranije. Kako nam Knight otkriva, film će biti više od "sužene" sedme sezone serije, premda se oslanja na neke elemente koji bi se našli u sedmoj sezoni. Za razliku do vizije za sedmu sezonu, u kojoj se Knight htio posredno dotaći Drugog svjetskog rata, ovaj konflikt će figurirati izraženije u radnji.

Očitu konotaciju rata sa likovima u seriju Knight je potvrdio najavivši da će Oswald Mosely igrati važnu ulogu u priči, ali i Erasmus Shelby, bolje poznat po svojem nadimku Duke. Po pitanju šta slijedi poslije Peaky Blinders filma, Knight je ostao kriptičan, ali otkrio je da bi volio istražiti poslijeratnu Britaniju i sve promjene kroz koje britansko društvo prošlo u tom razdoblju.

Cijeli intervju sa Knightom možete pronaći na stranama Deadlinea.

Prethodna
Pogled iza kamera na setu 3. sezone serije "The Witcher"
Sljedeća
Harrison Ford glumi u novoj TV seriji "Shrinking" na Apple TV+