Kino premijere: "Chocolat"

Kino premijere: "Chocolat"

Chocolat (Čokolada) Omar Sy je zvijezda francuskog igranog filma Chocolat koji se temelji na životu Rafaela Padilla, bivšeg roba rođenog na Kubi, koji je postao zabavljač u Francuskoj tokom Belle Epoque ere. Padilla je rođen 1868. i u devetoj godini života prodan je kao rob jednom portugalskom trgovcu. Nakon što je pobjegao iz ropstva, došao je 1887. u Pariz gdje je upoznao britanskog klovna Footita kojem je bio potreban partner. Sa 18 godina počeo je da radi kao plesač, zabavljač i klovn pod umjetničkim imenom Chocolat. Film Chocolat je na redovnom kino repertoaru od četvrtka 10. marta.

The Divergent series: Allegiant part 1 (Trilogija različita: Odana 1. dio) U najnovijem nastavku The Divergent serijala Tris (Shailene Woodley) i Four (Theo James) moraju pobjeći sa druge strane zida koji okružuje Chicago kako bi konačno otkrili šokantnu istinu o tome šta se nalazi iza njega. Ova filmska franšiza je bazirana na romanima Veronice Roth, a Allegiant part 1 je režirao Robert Schwentke po scenariju kojeg su napisali Noah Oppenheim, Adam Cooper, Bill Collage i Stephen Chbosky. Film The Divergent series: Allegiant part 1 je na redovnom kino repertoaru od četvrtka 10. marta.

Pixies (Piksiji mali vilenjaci) Najmlađi gledaoci neće biti zaboravljeni ni ove sedmice jer se na redovnom kino repertaoru od četvrtka 10. marta nalazi sinhronizirani CGI animirani film Pixies.

Kung Fu Panda 3 Pretpremijerno u subotu 12. i nedjelju 13. marta na repertoaru će se naći treći dio CGI animiranog hita Kung Fu Panda filmskog i animacijskog studija DreamWorks. Animirani film je sinhronizovan i prikazuje se u svemoćnom 3D-u.

Mustang Dobitnik Srca Sarajeva za najbolji film 2015, Mustang je snažna priča o ženskoj emancipaciji u modernoj Turskoj ispričana iz ženske perspektive. U jednom selu na sjeveru Turske, Lale i njene četiri sestre se na povratku kući iz škole nevino igraju sa dječacima. Navodna pretjerana intimnost njihove igre izaziva skandal sa nesagledivim posljedicama. Porodični dom djevojčica polako se pretvara u zatvor, školu zamjenjuju instrukcije iz kuhanja i domaćinstva, počinju se ugovarati brakovi. Vođene zajedničkom željom za slobodom, pet sestara se suprotstavlja ograničenjima koja su im nametnuta. Mustang je na redovnom kino repertoaru od četvrtka 10. marta.

Prethodna
Prvi pogled: "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children"
Sljedeća
Warner pomjerio premijeru remakea "Going in Style"