James Cameron otkrio detalje o "Avatar 3"

James Cameron otkrio detalje o "Avatar 3"

Dok čekamo da Avatar: The Way of Water prijeđe prag od dvije milijarde dolara zarade, režiser James Cameron nam je otkrio par detalja o sljedećem filmu u franšizi.

Naime, Cameron je prisustvovao nedavnoj dodjeli nagrada Critics Choice Awards, a poslije ceremonije je odgovorio na pitanja u vezi Avatar 3. Na upit novinara Deadlinea, Cameron je rekao sljedeće:

Vatra ima simboličnu svrhu u filmu, i postoji kultura koja je specifično vezana za taj koncept. Susrest ćete dvije sasvim nove kulture u sljedećem filmu. Upoznali smo se sa Omaticayama i Metkayinama, i upoznat ćemo dvije nove kulture u novom filmu i malo slobodnije se kretati svijetom Pandore do raznih mjesta.

Dakle, poslije vode dolazi vatra u Avatar univerzumu, čineći slijed klasičnih elemenata. Cameron nam nije otkrio kada bismo trebali očekivati Avatar 3. Ranije ustanovljeni raspored izlazaka nastavaka za izvorni film je odavno prestao biti važeći, kako zbog pandemije, tako i zbog stanja u samoj filmskoj industriji poslije same pandemije.

Prehodna
Otvoren poziv za prijave na Balkan Panorama Film Festival
Sljedeća
Netflix zaključio dogovor sa japanskim studijem Babel Label