Jake Gyllenhaal  glumi u  novom akcijskom trileru  Guya Ritchieja

Jake Gyllenhaal glumi u novom akcijskom trileru Guya Ritchieja

Novosti pristižu o zaključivanju velikog dogovora između nekoliko velikih igrača u filmskoj industriji oko snimanja akcijskog trilera koji će predvoditi Jake Gyllenhaal ispred kamera, te Guy Ritchie, kao režiser, iza istih. Tinta na papiru je još svježa, sudeći po činjenici da film još uvijek nema službeni naziv.

Novosti prenose novinari Deadlinea, koji dalje otkrivaju da će snimanje započeti koncem januara, na lokaciji u Španiji. Međutim, Španija zimi i popratni krajolik će biti surogati za lokacije u Afganistanu. Radnja filma će se baviti ekstrakcijom afganistanskog člana američke vojne jedinice i bliskog prijatelja Gyllenhaalovog lika, koji godinama kasnije mora uzvratiti uslugu čovjeku koji mu je spasio život u Afganistanskom ratu.

Spomenuti veliki igrači su STX, Amazon, MGM. STX, akcijski trileri i Guy Ritchie idu ruku pod ruku, naravno. Ovo je Ritchiejeva filmska niša već nekoliko godina, a STX je njegov pouzdani partner u stvaranju filmova. Novitet u kombinaciji jeste dvojac Amazon-MGM, koji funkcionalno zajednički stupaju u projekt uoči još bližeg djelovanja dva subjekta, koji još uvijek očekuje blagoslov za službeno spajanje.

Po pitanju distribucije, Amazon će ugostiti film na svojoj platformi na evropskom, južnoameričkom, kanadskom i australskom tržištu, dok će MGM dovesti film u kino-dvorane u Sjedinjenim Državama po zasebnom dogovoru sa STX-om. Govoreći čisto finansijski, film će biti pravi zgoditak za STX, pošto će Amazon pokriti pola od 55 miliona dolara produkcijskog budžeta, a film i prije prve klape ima osigurane distributere u SAD-u i inostranstvu, uključujući i mjesto na jednoj od vodećih digitalnih platformi.

Sveukupna brojka iza dogovora je, dakako, nepoznata. Nepoznat je, također, i datum izlaska filma. Međutim, tu već možemo opravdano špekulirati da je ciljani vremenski okvir konac 2022. ili rana 2023. Kako smo spomenuli, snimanje će započeti u januaru, a Ritchie je sada prekaljeni veteran ovoga žanra, koji će bez sumnje hitro i pouzdano kompletirati snimanje.

Prethodna
Avantura “The Wolf And The Lion“ od danas na kino-repertoaru
Sljedeća
Box office: "Scream" preuzeo prvo mjesto od "No Way Home"